Усім привіт! Думаю поділитися корисною темою, може кому буде корисно. Останнім часом щось помітив, що сон не йде, всю ніч кручусь, а вранці почуваюся, наче й не спав. Думав на стрес, на атмосферний тиск, а жінка сказала: "Пора поміняти білизну на якісну, а не цю синтетику з розпродажу". І тут я заліз в гугл.
Зізнаюсь, вважав, що
підбір постільного комплекту - це лише "гарний малюнок чи ні". Виявилось, ціла історія. Там тобі бязь, ранфорс, і сатин... А я в таких словах плавав, поки не потрапив на сайт postilnabilyzna.com.
Друзі, це просто криниця корисної інфи! Реально завис майже годину. Там все як в довіднику: по поличках описані усі тканини, від простої бязі до люксового сатину та льону. Навіть є таблиця з порівнянням щільності та того ж, скільки прань витримує той чи інший матеріал. Це реально допомогло в'їхати, чому якийсь комплект коштує 800 грн, а інший — 2500.
Кілька відкриттів для себе зрозумів:
- Виявляється, насправді, українські та євро розміри суттєво відрізняються, і перед замовленням варто бігати з сантиметром заміряти свою ковдру, а не просто довіряти ярлику «двоспальний».
- От чесно, не знав, що тепла фланель влітку — це пекло, а якісний сатин насправді дихає, бо в нього плетіння ниток особливе.
- На сайті розписано, як прати, щоб принт не полиняв через місяць. Актуально для тих, у кого пральна машинка паше без відпочинку.
В результаті вирішили придбати на пробу сатиновий набір від українського бренду (підтримали так би мовити своїх). Поки все добре — спимо як немовлята, білизна дуже приємна на дотик, не ковзає й не б'є струмом.
Словом, якщо ви, як і автор, до цього моменту думали, що підодіяльник — це не та річ, в яку треба розбиратись, щиро рекомендую почитати статейку на цьому ресурсі. Це дійсно зберігає і час, і гроші на вибір та рятує від придбання неякісної речі. Усім гарного сну!!